Φοιτητική Μέριμνα

Ανακοινώσεις για Φοιτητική Μέριμνα

Στους σπουδαστές του τμήματος χορηγούνται:

 • Δωρεάν βιβλία και διδακτικές σημειώσεις.

 • Υποτροφίες, με κριτήριο την επίδοσή τους στις σπουδές, σε συνδυασμό με την οικονομική τους κατάστασης.

Στέγαση

Οι οικονομικά ασθενέστεροι σπουδαστές φιλοξενούνται είτε στα ανεξάρτητα μονόκλινα διαμερίσματα που βρίσκονται στο χώρο του Τ.Ε.Ι., είτε σε δίκλινα δωμάτια ξενοδοχείων της πόλης του Μεσολογγίου.

Σίτιση

thumb_pic7Στους σπουδαστές που δικαιούνται κάρτα σίτισης προσφέρεται πρωινό, γεύμα και δείπνο στο εστιατόριο που λειτουργεί στο χώρο του Τ.Ε.Ι..

Το εστιατόριο έχει χωρητικότητα 400 θέσεων και είναι ικανό να σιτίζει 1500 σπουδαστές την ώρα.thumb_pic8πίσης στο εστιατόριο μπορούν να σιτίζονται και όσοι δεν δικαιούνται κάρτα σίτισης πληρώνοντας το αντίτιμο αυτής.

Ταυτόχρονα στο ίδρυμα λειτουργούν κυλικεία.

.

Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη

Οι σπουδαστές του Τ.Ε.Ι. δικαιούνται πλήρη Ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη εφ’ όσον δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου

Στους σπουδαστές χορηγείται, μετά την εγγραφή τους, από την γραμματεία του τμήματος δελτίο (πάσο) που τους παρέχει μειωμένη τιμή εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

paso

Αθλητικό Κέντρο
thumb_pic10

Το Αθλητικό κέντρο του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι περιλαμβάνει ανοιχτά γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και στίβου.

Παράλληλα διαθέτει κλειστό στάδιο μπάσκετ - βόλεϊ χωρητικότητας 800 θεατών όπου διεξάγονται αγώνες υπό την αιγίδα του Τ.Ε.Ι.. Εντός του κλειστού σταδίου λειτουργούν γυμναστήρια ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής άρτια εξοπλισμένα για την άθληση των σπουδαστών υπό την επίβλεψη γυμναστών

Ειδικός Λογαριασμός

Ο ειδικός λογαριασμός εκπαίδευσης και ερευνών έχει ως σκοπό:

Τη διάθεση και διαχείριση κονδυλίων που προέρχονται από οποιαδήποτε πηγή και προορίζονται για την κάλυψη δαπανών, οποιουδήποτε είδους, που είναι απαραίτητες για τις ανάγκες ερευνητικών, εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, αναπτυξιακών καθώς και έργων συνεχιζόμενης κατάρτισης.

Επίσης καλύπτονται δαπάνες έργων για την παροχή επιστημονικών, τεχνολογικών και καλλιτεχνικών υπηρεσιών, την εκπόνηση ειδικών μελετών, την εκτέλεση δοκιμών, μετρήσεων, εργαστηριακών εξετάσεων και αναλύσεων, την παροχή γνωμοδοτήσεων, τη σύνταξη προδιαγραφών για λογαριασμό τρίτων, ως και άλλων σχετικών υπηρεσιών ή δραστηριοτήτων, που συμβάλουν στη σύνθεση της εκπαίδευσης και της έρευνας με την παραγωγή και εκτελούνται ή παρέχονται από το επιστημονικό προσωπικό των Τ.Ε.Ι. ή και με την συνεργασία άλλων ειδικών επιστημόνων.

Γραφείο Διασύνδεσης

Η λειτουργία του Γραφείου Διασύνδεσης Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας αποσκοπεί στη διευκόλυνση των αποφοίτων του Ιδρύματος στην επαφή τους με την ευρύτερη αγορά εργασίας και χρηματοδοτείται από το ΕΠΕΑΕΚ (Β΄ΚΠΣ) του ΥΠΕΠΘ, όπως ακριβώς χρηματοδοτούνται και τα άλλα Γραφεία Διασύνδεσης των ΑΕΙ και Τ.Ε.Ι. της χώρας. Ο σκοπός του Γ.Δ. είναι:

 • Συνεργασία και καταγραφή των επιχειρήσεων της Δυτικής Ελλάδας.

 • Ενημέρωση των αποφοίτων για τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

 • Προσανατολισμός και υποστήριξη για μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες.

 • Αξιοποίηση των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης.

 • Διασύνδεση με άλλα ομοειδή γραφεία.

  Καθώς ο αριθμός των τμημάτων και σπουδαστών αυξάνεται, γίνεται επείγουσα η συστηματική πληροφόρηση των αποφοίτων του Δυτικής Ελλάδας για την αγορά εργασίας της Αιτωλοακαρνανίας, της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Οι απόφοιτοι πρέπει να γνωρίζουν όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει η αγορά για να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους. Το Γραφείο Διασύνδεσης τους προσφέρει σταθερή υποστήριξη στην εξεύρεση εργασίας ανάλογη των προσόντων τους. Ταυτόχρονα, η γνώση της αγοράς εργασίας σε συνδυασμό με την παρουσία, μέσα στην ίδια αγορά, και άλλων τεχνικών και επιστημόνων από παρεμφερή ιδρύματα του εσωτερικού και εξωτερικού, καθιστά αναγκαία τη διαμεσολάβηση του Γραφείου για την επίτευξη υψηλότερης τεχνολογικής παιδείας. Το Γραφείο Διασύνδεσης συγκεντρώνει πληροφορίες για τις ανάγκες όλων των Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών σε ανθρώπινο τεχνικό και επιστημονικό δυναμικό, τις επεξεργάζεται και τις γνωστοποιεί στους σπουδαστές. Ταυτόχρονα, οι φοιτητές - απόφοιτοι καταθέτουν Βιογραφικό Σημείωμα το οποίο αποστέλλεται στην ενδιαφερόμενη επιχείρηση η οποία κάνει και την επιλογή.

Ειδικότεροι στόχοι του γραφείου
 • Σύνδεση με τις μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, Βιομηχανία, Τράπεζες και Οργανισμούς.

 • Εξεύρεση των απαραίτητων θέσεων για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών σε επιχειρήσεις τις ειδικότητάς τους.

 • Βοήθεια για εξεύρεση εργασίας ανάλογης των προσόντων τους.

 • Ενημέρωση σπουδαστών και εκπαιδευτικού προσωπικού για ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

 • Προσανατολισμός των αποφοίτων και υποστήριξη για μεταπτυχιακές σπουδές, για υποτροφίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 • Ανάπτυξη σχέσεων με Τοπική Αυτοδιοίκηση, Κοινωνικούς Φορείς, Οργανισμούς Δημοσίου.

 • Οργάνωση Ημερίδων Σύζευξης Επιχειρήσεων και Αποφοίτων Τ.Ε.Ι.

 • Διοργάνωση Ημέρα Καριέρας.

Ενέργειες - δράσεις του γραφείου
 • Δημιουργία βάσεως δεδομένων με Επιχειρήσεις, Οργανισμούς.

 • Δημιουργία βάσεως δεδομένων με σπουδαστές και αποφοίτους.

 • Δημιουργία βάσεως δεδομένων με το εκπαιδευτικό προσωπικό του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου.

 • Έκδοση Ενημερωτικού Φυλλαδίου.

 • Συνεργασία με άλλα Γραφεία Διασύνδεσης Τ.Ε.Ι. και ΑΕΙ.