Πρόεδρος Τμήματος

Το χθες, το σήμερα και το αύριο του Τμήματος

Αγαπητή αναγνώστρια/αναγνώστη. Αν σερφάροντας στο διαδίκτυο βρέθηκες σε αυτή τη σελίδα τυχαία ή η επίσκεψή σου σε αυτή τη σελίδα προκύπτει από τη διάθεσή σου να ενημερωθείς σε καλωσορίζουμε στο διαδικτυακό τόπο του Τμήματος ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας. Πριν συνεχίσεις το διάβασμα πρέπει να σε πληροφορήσουμε ότι αυτή η ιστοσελίδα δομήθηκε και συντηρείται περισσότερο με αιχμή την εσωτερική πληροφόρηση και λιγότερο την εξωτερική. Με διαφορετικά λόγια, αυτή η σελίδα είναι προσανατολισμένη στην πληροφορία που χρειάζονται οι φοιτητές, το εκπαιδευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του Τμήματος και λιγότερο το εξωτερικό περιβάλλον τους. Αυτό…
Περισσότερα

Δυσλεξία. Ένας άγνωστος κόσμος ανάμεσά μας

Η δυσλεξία ως χαρακτηριστικό σε κάθε άνθρωπο που πάσχει είναι ένα φαινόμενο αδυναμίας της χρήσης και αντίληψης του γραπτού λόγου (ο βαθμός μπορεί να ποικίλλει από άτομο σε άτομο), ενώ στην περίπτωση της ηλικίας που ανήκουν οι φοιτητές μας αναγνωρίζεται από την ιδιαιτερότητα της αδυναμίας τους να γράψουν ορθογραφημένα κείμενα, να απομνημονεύσουν και να οργανώσουν το χρόνο τους. Όμως, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό ενός δυσλεξικού φοιτητή είναι το χάσμα ανάμεσα στο τι αντιλαμβάνεται-κατανοεί και γνωρίζει (από τη μαθησιακή του προσπάθεια) και τι αποδίδει στο γραπτό του κείμενο. Για αυτό ακριβώς το λόγο οι δυσλεξικοί φοιτητές δεν εξετάζονται γραπτώς. Στο ψυχοκοινωνικό επίπεδο,…
Περισσότερα

Με αφορμή τον Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών-Φοροτεχνικών

Ίσως, μεταξύ των αρχαιολόγων, ο Δρ Gunter Dreyer από το Γερμανικό Ινστιτούτο Αρχαιολογίας να είναι ο επιστήμονας εκείνος που, πιο πολύ από όλους, πιστεύει ότι η γραφή προήλθε στην πραγματικότητα από τα πρώιμα σημάδια που χρησιμοποιήθηκαν από τους αρχαίους στην προσπάθειά τους να λογαριάσουν (να μετρήσουν) το είδος και τις ποσότητες των αγαθών στις αρχαίες αποθήκες… Η εγχάρακτη γραφή σε κόκαλα, που βρέθηκε σε βασιλικό τάφο (Scorpion I), 5.300 χρόνια π.Χ. στην Άβυδο της Αιγύπτου και περιέγραφε την ιδιοκτησία, τις ποσότητες των αγαθών και τους προμηθευτές τους, πιστεύεται ότι είναι η πρώτη γνωστή καταγραφή περιουσιακών στοιχείων που έγινε γνωστή στον…
Περισσότερα

Πρόγραμμα Μετάβασης – Οι προϋποθέσεις για το πτυχίο

Πέρασαν τρία χρόνια από το καλοκαίρι του 2013, τότε που το Τμήμα Λογιστικής μετονομάστηκε σε Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής. Στο μεσοδιάστημα, ένας αριθμός φοιτητών που ολοκλήρωσε τις σπουδές τους ανακηρύχθηκαν πτυχιούχοι. Σήμερα, το 50% των φοιτητών του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής προέρχεται από το γενεσιουργό Τμήμα Λογιστικής. Είναι αυτοί που έκαναν την εγγραφή τους πριν το ακαδημαϊκό εξάμηνο 2012-13. Γι’ αυτούς τους φοιτητές δημιουργήθηκε ένα Πρόγραμμα Σπουδών “μετάβασης”, δηλαδή ένα Πρόγραμμα Σπουδών που γεφύρωνε το παλαιό και το νέο. Λειτουργικά, το ιδανικό θα ήταν οι φοιτητές του παλαιού Προγράμματος Σπουδών να αποφοιτήσουν με αυτό και οι νέοι, αυτοί που έκαναν την…
Περισσότερα

Χαιρετισμός στους νέους φοιτητές του Τμήματος

Το Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής συγχαίρει και καλωσορίζει τους νέους φοιτητές, τους νέους επίδοξους επιστήμονες που από το χειμερινό ακαδημαϊκό εξάμηνο 2016-17 θα ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια των φοιτητών του. Για σας αποτελεί -δικαίως- επιβράβευση των προσπαθειών σας. Για το Τμήμα, τιμή να υποδεχθεί και να εντάξει στη ακαδημαϊκή του οικογένεια τις νέες και νέους που επέλεξαν να σπουδάσουν τη Λογιστική και Χρηματοοικονομική επιστήμη στο ανώτατο τεχνολογικό πανεπιστημιακό ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Δυτ. Ελλάδας. Σε μια περίοδο τελείων μέσων και συγκεχυμένων σκοπών (A.Einstein), σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση, σε μια περίοδο εξοπλισμού…
Περισσότερα